Uncategorized

Juara Acara Utama WSOP 2022 Espen Jorstad Nafi Dakwaan Alex Theologis Bahawa Mereka Setuju Pertukaran 3%

Ia adalah perkara biasa bagi pemain poker, profesional, khususnya, untuk membuat segala macam tawaran kewangan dengan sesama pemain poker. Masalahnya, tawaran sedemikian, terutamanya apabila ia hanya dipersetujui dengan jabat tangan mudah, kadangkala boleh menimbulkan masalah. Begitulah halnya dengan juara Acara Utama Poker Siri Dunia 2022, Espen Jorstad, yang telah dituduh oleh pemain poker Alex Theologis sebagai tidak mendapat untung atas pertukaran 3% tindakannya dalam kejohanan itu. Jorstad menafikan bahawa sebarang perjanjian telah dibuat dan membawa ke Twitter untuk membuat kesnya.

Jorstad berkata dia tidak akan mendedahkan apa-apa kepada umum jika bukan kerana seorang lelaki yang “jelas mabuk” menghampirinya pada perlawanan pertemuan di Cyprus dan menjadi agresif untuk memberitahunya “membayar lelaki itu wangnya.” Lelaki itu akhirnya meninggalkan kepercayaan Jorstad, tetapi selepas DM juga menyuruhnya membayar Alex, Jorstad merasakan bahawa dia harus menangani situasi itu supaya khabar angin tidak tersebar.

Tiada rekod pertukaran daripada mana-mana pemain
Jorstad membentangkan tangkapan skrin perbualannya dengan Theologis semasa dan selepas Acara Utama, yang bertanya tentang pertukaran 3% mereka yang sepatutnya. Jorstad berkata dia tidak ingat apa-apa jenis perjanjian, tidak mempunyai sebarang rekod komunikasi sedemikian, dan tidak mempunyainya dalam dokumennya sendiri di mana dia menjejaki perkara sedemikian.

Ahli teologi, walaupun menyangka dia mempunyai pertukaran 3% dengan juara, mengakui dia tidak ingat bila dan di mana mereka membuat perjanjian itu, dan dia juga tidak mempunyai sebarang rekod mengenainya.

Dan itu, digabungkan dengan sejarah Jorstad menyimpan rekod lengkap pertukaran dan kepentingannya, yang benar-benar menjadikannya kelihatan seperti Theologis tersilap. Tidak lama selepas Acara Utama, Jorstad menyiarkan Data SDY hamparan kemenangan dan kekalahan musim panasnya dan menjelaskan bahawa dia mempunyai 14 pertukaran berbeza antara 1% hingga 7.5%. Dia hanya mempunyai 56% daripada aksinya sendiri dalam Acara Utama, tetapi berkata dia teruja untuk membuat rakan-rakannya banyak wang.

Seperti yang Jorstad katakan dalam pembelaannya, setiap kali dia membuat pertukaran, dia segera merekodkannya dalam teks/DM supaya ada bukti dan menulisnya dalam dokumennya sendiri. Dia tidak akan melakukan kedua-duanya untuk pertukaran 3% dengan Theologis ini tidak mungkin. Tambahan pula, seperti yang dia katakan, Theologis juga tidak mempunyai bukti, malah tidak ada ingatan tentang bila perjanjian itu dibuat.

Jorstad begitu yakin bahawa dia berada di pihak yang betul sehingga dia bersedia untuk mempunyai pihak ketiga yang neutral, dipercayai, timbang tara Totobet HK keadaan jika komuniti poker menganggapnya perlu. Walaupun Theologis memberitahu Jorstad bahawa dia berasa “dikhianati dan kecewa” dan bahawa dia “tidak pasti bagaimana anda boleh tidur pada waktu malam dan gembira dengan diri sendiri,” Jorstad tidak percaya bahawa Theologis cuba merosakkan reputasinya, bahawa dia mungkin benar-benar fikir dia mempunyai pertukaran.